Inbound markedsføring bygger på det beste fra content markedsføring og digital markedsføring, og realiserer det ved bruk av markedsføring automation-teknologi. 

merket for fri gjenbruk.
Hentet fra: https://www.flickr.com/photos/146633608@N06/29287167421

Hva er inbound markedsføring? 

Inbound markedsføring er å markedsføre gjennom arenaer som blant annet gjennom blogging, søkemotoroptimalisering (SEO) og sosiale medier for å tiltrekke kundene gjennom de ulike stegene i kjøptstrakten, forklarer Wikipedia. Det finnes flere definisjoner på Inbound markedsføring. En annen, kanskje mer detaljert, definisjon på Inbound Marketing har Markedspartner. Her defineres det med at dette er en effektiv og utprøvd digital markedsføringsstrategi som hjelper deg å skape mer trafikk til bedriftens nettsider, og deretter konvertere besøkende til leads, leads til kunder og kunder til entusiastiske ambassadører.    

I motsetning til inbound markedsføring, er outbound markedsføring en mer tradisjonell og pushende strategi av markedsføring. Det markedsføres ofte gjennom tradisjonelle kanaler som TV, radio og annonser i avis. Her er ofte kommunikasjonen rettet én vei, og gjerne er kostbar, som resulterer i at det er en lite effektiv og mindre lønnsom måte å kommunisere og markedsføre på. I outbound markedsføring kan det være vanskelig å spore resultatet av markedsføringen strategien, gjennom å se på salg, siden det er vanskelig å se hvor stor grad for eksempel annonser i avis har påvirket salg. 

“Inbound markedsføring gjør at bedrifter kan vokse på en mer kostnadseffektiv måte. Det handler om å sette kunden i fokus og hjelpe de gjennom kjøpsreisen på en mest mulig effektiv måte.” – Tor Magnus Kolflaath, gründer og daglig leder i Inbound Group. 

Det handler om å skape et så godt og relevant innhold som resulterer i at kundene oppsøker din nettside, slik at de blir interesserte og ønsker å kjøpe. For å få til dette er det hensiktsmessig å få en oversikt over hvem som er din idealkunde, eller personas, og hvor de er og hva som interesserer dem. Fokuset på markedsføringen må være på kunden sin kjøpsprosess. Det finnes en metodikk eller ulike steg for å klare dette, på en bedre måte. Ett godt relevant eksempel er inbound-metodikkens fire steg. Dette går jeg mer inn på under i dette innlegget.  

Merket for fri gjenbruk.
hentet fra: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jrrvf

Inbound-metodikkens 4 steg 

Som leder i en bedrift som markedsfører gjennom inbound-metodikkens fire steg, kan man raskt tilpasse strategien ved endrede behov for å skape og sikre en god kundeopplevelse. Disse fire stegene er: tiltrekke, konvertere, selge og begeistre. 

Tiltrekke 

Det første steget handler å tiltrekke seg fremmede databruker, men det gjelder ikke hvem som helst databruker. Det gjelder å tiltrekke seg idealkunden, eller personas som det også kalles. Selv om du vet hvem du ønsker å nå, selv om idealkunden ikke vet at de trenger din hjelp, må det finne ut hvordan du skal tiltrekke deg dem. Disse kundene kan du komme i kontakt på via sosiale medier eller ved søk i Google. Det er spesielt tre plattformer hvor du kan treffe idealkunden og gi dem den informasjonen de leter etter. Disse tre er: innholdsproduksjon, som for eksempel blogginnlegg eller fagartikler, sosiale medier og søkemotoroptimalisering.  

Konvertere 

Neste steg er å konvertere de besøkende på nettsiden, lesere på bloggen og trafikken på sosiale medier til leads. 

Selge 

Dette steget handler om å gjøre leads om til kunder. Det er gjerne markedsavdelingen som har i ansvar å klargjøre leads for salg, ved å bearbeide dem. Ofte skjer dette gjennom automatiske e-poster som inneholder informasjon som er tilpasset etter hvor leadet er i sin kjøpsprosess. 

Begeistre  

Det handler ikke kun om å gjøre om besøkende til leads. Det å skape opplevelser for dine kunder er viktig, for at de skal bli værende som kunder hos deg. Dagens kunder får høyere og høyere forventninger til bedrifter og stiller krav deretter. Derfor må bedriften engasjere og begesitre for å legge til rette for gode kunderelasjoner. Hovedmålet er å gjøre om kunder til gode ambassadører. Som igjen kan bli en kilde til nye leads. 

Kilder brukt i forbindelse med dette innlegget: 

https://blogg.markedspartner.no/hva-er-inbound-marketing

https://www.inboundgroup.com/no/inbound-marketing#hvem_passer_inbound_marketing_for_4

https://www.compedge.no/blogg/forskjellen-p%C3%A5-inbound-marketing-og-outbound-marketing

https://www.inboundgroup.com/no/blogg/hva-er-marketing-automation

Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *