Innenfor digital markedsføring har vi en strategi som kalles performance marketing. Dette er en form for markedsføring gjennom digital annonsering, som baserer seg på kost-nytte. Det vil i korte trekk si digital annonsering hvor man kun betaler for resultater.  

Merket for fri gjenbruk
Hentet fra: https://www.wallpaperflare.com/profit-marketing-plan-innovation-sale-objectives-strategy-wallpaper-ehufm

Kampanjer i performance marketing er som oftest delt opp i små segmenter. Grunnen til dette er at det er ønskelig å treffe hver forbruker med et individuelt tilpasset budskap. For å kunne klare dette, forutsetter at du har tilgang på data. Resultater som dataen bør inneholde er måling på spesielt klikk, salg og registrering. I motsetning til å se mer på antagelser, oppfatninger og følelser, da dette er svært lite effektivt og håndfaste. 

Som nevnt over i dette innlegget handler performance marketing om markedsføring på digitale annonser. Tilknyttet dette snakker man gjerne om fire typer resultater: nemlig CPM, CPC, CPL eller CPA

CPM er en prismodell som baserer seg på antall ganger annonsen din vises til en person. CPC står for cost-per-mille, eller per tusen visninger på norsk. Det vil enkelt forklart at prisen oppgis per tusen visninger. Retargeting og bannerannonser ofte priset på CPM.  

CPA er annonsering som er priset ut etter en konkret handling, en slik handling kan være et salg. CPA står for cost per action, eller kost per handling på norsk. Det vil si at når det har skjedd et dokumentert salg, mottar anbudseieren av annonseproduktet betalt for annonseringen. Innenfor affiliate marketing er CPA vanlig. Dette er markedsføring hvor en annonsør betaler til for eksempel nettaviser eller hjemmesider som promoterer dem gjennom ulike annonser eller artikler. 

Merket for fri gjenbruk
hentet fra: https://picpedia.org/handwriting/a/affiliate-marketing.html

CPC handler om annonsering hvor man betaler for hvert klikk på annonsen får. Altså, kost per klikk. Pris per klikk på søkeordet som det er ønsket å bli synlig på vil variere basert på konkurransen. Samtidig som kvaliteten på annonsen din og hjemmesiden eller nettbutikken også spiller en rolle på prisen. 

CPL står for cost per lead, eller kost per lead på norsk, og det måler hvor kostnadseffektiv markedsføringskampanjen er til å generere nye leads. Hovedmålet med CPL er å kartlegge for markedsføringsteamet ditt med håndfaste data for hvor mye penger som er passende for å bruke på tilegne nye leads. 

Performance marketing kan være svært kostnadseffektiv – hvis det gjøres riktig. Da man betaler for det du får, minsker risikoen for markedsførings investeringen. I motsetning til mye annet markedsføring, er performance marketing mer målrettet og individuelt tilpasset til hver enkelt forbruker. 

https://blogg.markedspartner.no/hva-er-performance-marketing

https://www.klipfolio.com/resources/kpi-examples/digital-marketing/cost-per-lead

https://synlighet.no/blogg/hva-er-performance-marketing/

Kategorier: Uncategorized

1 kommentar

Frida · juni 21, 2020 3:23 pm

Dette var et fint innlegg der du har forklart performance marketing godt i tillegg til de underliggende begrepene. Skulle likt å lese et par avsnitt til, eksempelvis om hvordan bedrifter kan benytte seg av denne typen markedsføring, eller noen eksempler på bedrifter som gjør det og eventuelt hvordan de gjør dette.

Bra jobba og masse lykke til videre 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *