En stor og betydelig del av emnet i digital markedsføring på Høyskolen Kristiania, er å opprette en nettbutikk. Første forelesning, som var helt tilbake i januar, fikk vi vite mer informasjon om hva det ville innebære å ha dette valgemnet. Det skal ikke legges skjul på at jeg ble litt skremt av alt vi skulle produsere i de forskjellige modulene, som ukentlig blogging, og ikke minst også opprette en nettbutikk – på seksti dager!

eget skjermbilde

Sett i ettertid er dette noe jeg er glad for å ha vært gjennom, da jeg ser det som verdifull erfaring å ha med seg videre. Når man kun har erfaring fra nettbutikk, kun ved å være besøkende, er det klart at man tenker det å opprette en nettbutikk selv er utfordrende. Interessen for hva som er bak nettbutikkene jeg besøker har jeg heller aldri tenkt noe særlig over, før nå. Etter dette semesteret hvor jeg har fått erfare og lage min egen nettside, det vil si bloggen, og nå nettbutikken, har jeg fått en større interesse og nysgjerrighet på det digitale.  

Det var en stor inspirasjon å få besøk på en av våre tidlige forelesninger, som var på Zoom, i modulen E-varehandel. Disse gjesteforeleserne var tidligere studenter som har tatt samme valgemne på Høyskolen Kristiania. Dette foredraget handlet om hvordan de hadde gjennomført samme oppgave. Gjesteforeleserne var gjengen bak nettbutikken Brisen. Her fortalte de om hvorfor de gjorde som de gjorde. Samtidig hvordan de kom frem til valg av produktene de skulle selge, som var klesplagg med deres egen design. Dette var en forelesning som ga stor inspirasjon, og skapte stor motivasjon for å lage nettbutikk.  

Det skal ikke legges skjul på at Brisen, og deres opplevelse under opprettelsen av nettbutikken, bidro til å gjøre oss enda sikrere på våre valg av produkter. Noe som ble bucket hat, eller bøttehatter og et par klesplagg. Samt valg av en direkte distribusjon, som vil si at vi i likhet med Brisen valgte en dropshipping løsning. Det vil si at nettbutikken ikke var ansvarlig for det som hører med fra produksjonen av produktene til det havner hos kunden, som kjøper produktet på nettbutikken. På denne måten slipper vi å ha et varelager og dermed får mindre risiko, i form av at vi ikke behøver å oppbevare produktene selv og transportere de videre. En annen fordel er at produksjonen av produktet foregår etter hvert enkelt kjøp, som vil si at det blir kun produsert en bøttehatt hver gang en kunde legger den i handlekurven og handler det.  

Før vi satt i gang med å opprette nettbutikken, var det spesielt fire punkter som vi synes var betydningsfulle å se nærmere på. Disse punktene er:

1. Hvem er våre kunder – og hvorfor skal disse handle hos oss? 

Det første punktet handler om å definere målgruppen, hvem er egentlig kundene våre? Her satte vi opp en målgruppe bestående av ungdommer og unge voksne. Både menn og kvinner. Aldersgruppen på denne målgruppen spisset vi inn på en alder mellom 16 år og 30 år. Det er ofte personer i denne alderen som bruker slike hodeplagg, i forbindelse med sin klesstil. Derfor har vi også laget slagordet “Nøkkelen til din stil, er hos oss!”. For at målgruppen skal handle hos oss, har vi satset på å differensiere oss fra andre større merkevarer som har bøttehatter. Dette har vi blant annet forsøkt å gjøre gjennom å ha en logo som er annerledes og velforklarende for bøttehatter. Samt ved ha nettbutikk med størst fokus på bøttehatter.  

2. Hvordan navigere seg til nettbutikken 

Hvordan skal målgruppen navigere seg til nettbutikken? Dette er en viktig problemstilling å ta for seg. Vi opprettet like før lanseringen av nettbutikken, en Facebookside for nettbutikken. Her samlet vi opp en del følgere og likes, på denne måte hadde vi litt publikum før vi lanserte nettbutikken. Det var også en plan å gjøre det samme gjennom en Instagram side, men dette ble nedprioritert – da det ble dårlig tid å gjennomføre det.

3. Navn på nettbutikken 

Nettbutikknavnet var noe vi tenkte over en stund. Det var navn som “Bøtta” som vi vurderte, men til slutt landet vi på navntet Buckets.no. Det ble valgt et internasjonalt navn på butikken, nemlig Buckets. Navnet er engelsk for det som på norsk er en bøtte. I tillegg er buckets en kjent forkortelse for “bucket hats”. Som er et hodeplagg som er svært populært, og som mange store og kjente nettbutikker har blant produktene sine. Dette var mye av bakgrunnen for hvorfor vi valgte det navnet som det ble.  

4. Opprettelse av nettbutikk 

Trafikken og suksessen nettbutikken får, avhenger ofte veldig av hvordan nettbutikken ser ut. Finner den besøkende det den leter etter, er nettbutikken ryddig, er den tilpasset mobil? Dette er funksjoner som er viktig for nettbutikken. 

Kilder brukt i forbindelse med dette innlegget:

https://www.24nettbutikk.no/blogg/starte-nettbutikk

Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *